Maria Genova steunt Asscher

Maria Genova, schrijfster van onder meer Vrouwen te koop, legt uit waarom het te gek voor woorden is dat Nederland prostitutie heeft gelegaliseerd. Zij gebruikt het volgende voorbeeld: Stel dat een koekjesfabriek voor het grootste deel giftige koekjes produceert, dan zou Nederland willen dat de fabriek per direct werd gesloten. Maar prostitutie, waar voor 70% vrouwen dagelijks worden misbruikt, laten we bestaan?! Dat is inderdaad niet voor te stellen. Wij vinden het zo belangrijk om tolerant over te komen, en we zijn er op een bepaalde manier trots op dat in Nederland prostituees legaal en betaald hun lichaam kunnen verkopen. Wij doen er immers alles aan om niet preuts over te komen. En we sluiten onze ogen voor de misstanden, want anders valt onze trots en onze tolerantie omver en dan blijft er slechts schaamte over…

Dat wil niet zeggen dat ik weet hoe de politiek wel met prostitutie zou moeten omgaan. Uit de geschiedenis blijkt dat het nooit is gelukt om prostitutie uit te bannen. Als de overheid strenge regels opstelde, dan verdween prostitutie naar de achterkamertjes. De ‘Zweedse methode’ klinkt mij nog het beste in de oren. De verantwoordelijkheid wordt dan bij de prostituant (de klant) gelegd; hij is strafbaar als hij gebruik maakt van de diensten van een minderjarig meisje of als hij voor weinig geld oneerbare diensten wil ontvangen. Sowieso hoop ik dat de mannen door deze regel worden gedwongen om na te denken over het morele aspect van prostitutie. Ik vind het namelijk moreel niet toelaatbaar dat sex plaatsvindt binnen een ongelijke relatie. Hierover later meer.

Kijk naar onderstaand fragment voor de mening van een man die het schadelijk voor Amsterdam vindt dat er nog maar zo weinig bordelen op de Wallen zijn te vinden. Daarna is de bijdrage van Maria Genova te zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>