Film ‘De hoer en het meisje’

Vrouwenhandel, onderdrukking, verkrachting, mishandeling. Deze termen en nog veel meer komen naar voren in onderstaande film. Het is een heftige film; kijk er alleen naar als je denkt het aan te kunnen. Het verhaal is zo schrijnend! Een Oekraiense vrouw komt naar Nederland om hier geld te verdienen voor haar zoontje en familie. Ze valt in handen van vrouwenhandelaars en wordt verplicht om met allerlei mannen het bed te delen. Ze probeert te ontsnappen, maar krijgt slaag als ze wordt opgepakt. Gelukkig lukt het haar uiteindelijk toch om zich te bevrijden. Maar hoe moet het verder met haar? Ze wil maar een ding: naar huis! Maar lukt dat haar? Ze spreekt immers geen Nederlands en ze heeft geen geld. Dit is geen op zichzelf staande verhaal. Deze zaken gebeuren nog steeds en met name vrouwen uit het Oostblok worden hier slachtoffer van. Het is heel belangrijk dat deze film wordt bekeken door een grote groep mensen, want alleen door voorlichting zal het beeld op vrouwenhandel en prostitutie veranderen. Er is tot nog toe te weinig kennis in de maatschappij over dit thema, waardoor er allerlei romantische beelden bestaan over prostitutie. Maar dat is niet terecht. Er is namelijk sprake van mishandeling, van misvormde machtsverhoudingen, van misleiding, van (fysieke en mentale) pijn. Daar is niets romantisch aan…

 Get Microsoft SilverlightOf bekijk de flash versie.;

1 reactie op “Film ‘De hoer en het meisje’

  1. Mooie film vol met emotie, haast een akelig sprookje. Een vrouw lijk alles voor haar eigen zoon te geven. Hiervoor moet ze met vreemde mannen naar bed om iets van het geld naar haar familie in haar thuisland te sturen. Dan op een dag krijgt ze de verantwoordelijkheid te dragen over iemand anders haar kind en lijkt ze te moeten kiezen, of doorwerken voor het geld, of zich te ontfermen over dit kind van een ander, waarbij het leven van haar familie op het spel komt te staan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>