Preventielessen hebben zin!

Enkele maanden geleden gaf ik een preventieles over loverboys op een Reformatorische school voor voortgezet onderwijs. Tijdens deze les heb ik de leerlingen doorgegeven dat het van groot belang is om ouders en de school in te schakelen als ze via internet worden benaderd door onbekende mannen, met name als deze mannen seksueel getinte opmerkingen maken. En wat wil nu het geval?

De school nam onlangs contact met mij op om mee te delen dat diverse meiden worden lastig gevallen door een onbekende man. Hij praat over seks met deze leerlingen; hij wil bijvoorbeeld weten of ze nog maagd zijn en of ze al sekservaring hebben. Met afschuw heb ik kennis genomen van dit verhaal en tegelijk heb ik de school geadviseerd om actie te ondernemen. Deze man is namelijk strafbaar, vanwege het seksueel benaderen van minderjarigen (ook wel ‘grooming’ genoemd). Als dit via internet gebeurt, valt het onder cybercrime. Zoals het er nu naar uitziet, gaan de ouders met hun kind naar de politie om aangifte te doen van dit strafbare feit.

Dit gebeuren doet mij verdriet en maakt mij boos. Anderzijds laat het zien dat het geven van preventielessen zin heeft. De leerlingen hebben namelijk met hun ouders en de school besproken wat er gaande is, zoals ik hen op het hart heb gedrukt. Deze partijen kunnen nu op een volwassen manier deze zaak aanpakken. Ik hoop van harte dat deze man wordt gevonden en dat hij niet meer de mogelijkheid heeft om nog meer meiden lastig te vallen of schade te berokkenen!

Neem via deze website contact met mij op als u meer informatie wilt over deze preventielessen.

 

1 reactie op “Preventielessen hebben zin!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>