Zo werken mannen die meisjes willen misbruiken…

De politie Haaglanden heeft een man opgepakt voor ontucht en het verleiden van meisjes via internet. Volgens het Openbaar Ministerie is het een zaak van uitzonderlijke omvang.

De 22-jarige man uit Brielle benaderde volgens het OM zeker honderd meisjes met seksueel getinte verzoeken. Via verschillende sociale media legde de man contact met meisjes tussen de 10 en 17 jaar oud. Daarbij maakte hij soms gebruik van een andere identiteit en deed hij zich af en toe voor als een meisje.

Nadat hij het vertrouwen had gewonnen van zijn slachtoffers, vroeg hij hun zich uit te kleden voor de webcam. De beelden nam hij stiekem op en gebruikte hij als chantagemiddel.

Gedwongen

Sommige meisjes werden gedwongen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. Hij dreigde die beelden op internet te zetten. Het OM verdenkt de man van het maken en in bezit hebben van kinderporno, aanranding, ontucht en verleiding van meisjes.

Op de computer van de man heeft de politie honderden filmpjes en ongeveer 6000 verdachte chatconversaties gevonden. Agenten hebben met zo’n 100 meisjes gesproken van wie ze de identiteit konden achterhalen. Dertig van hen hebben inmiddels aangifte gedaan.

De verdachte zit al een half jaar vast, maar de zaak is nu pas naar buiten gebracht. In juli werd ook een tweede verdachte opgepakt, een man van 22 uit Voorburg.

Aangifte

De twee mannen hadden contact met elkaar via internet en wisselden zo ook contactgegevens uit van sommige meisjes.

De tweede verdachte zou ruim twintig meisjes via internet hebben verleid. Met een van hen zou hij hebben afgesproken en seks hebben gehad.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>