Het leven en sterven van een Hongaarse prostituee

In de nacht van 18 op 19 februari 2009 werd de negentienjarige prostituee Betty Szabo om het leven gebracht in haar peeskamertje op de Amsterdamse Wallen. Deze film volgt het spoor terug naar Betty’s geboorteplaats Nyíregyháza in Hongarije. Door getuigenissen van mensen die haar intiem hebben gekend, worden de contouren van haar bestaan langzaam maar zeker zichtbaar.

Een indringend inkijkje in het Hongaarse leven; een leven dat voor veel meiden aanleiding is om hun heil in Nederland te zoeken. Het geluk op de Wallen blijkt echter ook een zeer zwarte rand te hebben, wat ertoe leidt dat het dagelijks lijden van deze vrouwen wel anders wordt, maar zeker niet minder. In het geval van Betty loopt het zelfs uit op de dood…

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>