In gesprek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor ons hulpverleningswerk aan prostituees is het van belang dat we samenwerken met zoveel mogelijk betrokkenen. Onlangs heb ik bijvoorbeeld een ontmoeting gehad met een maatschappelijk werker in Nijmegen; zij kan vrouwen helpen met het opzetten en uitvoeren van een uitstapplan. Ook was er een gesprek met vertegenwoordigers van de ChristenUnie uit Nijmegen. Deze politici wilden op de hoogte worden gesteld van de situatie, zoals wij die tegenkomen. In dit gesprek kon ik aangeven hoe de situatie achter de ramen in Nijmegen door ons (het team van Huis op de Muur) wordt gezien en ik kon ook vragen stellen over de intentie van het huidige lokale bestuur.

Gert-Jan Segers, Tweede Kamerlid namens de CU, nam ook deel aan het gesprek. Vanuit zijn functie maakt hij zich sterk voor het bestrijden van vrouwenhandel. Hij heeft meegewerkt aan de documentaire Schone Schijn, over prostitutiebeleid in Europa (http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1333973).

Het is en blijft waardevol om mensen te informeren over de ellende die zich achter de ramen afspeelt. Tegelijkertijd moet ook gezegd worden dat het niet altijd makkelijk is om mensenhandel te signaleren; er is ook niet altijd sprake van. De motieven van de vrouwen kunnen zo divers zijn. Maar ik ben ervan overtuigd dat deze vrouwen onze hulp kunnen gebruiken.

Voor goede hulp aan prostituees hebben we hulp nodig; hulp van de politieke leiders, van maatschappelijk betrokkenen en vooral hulp van mannen: ‘Mannen, je zou toch ook niet willen dat je dochter achter het raam zou staan? Maak dan zelf ook geen misbruik van deze vrouwen!’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>