Preventieles

Als deskundige van de prostitutieproblematiek  geef ik regelmatig preventielessen over loverboys en over het belang van grenzen. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er minder meiden slachtoffer van een loverboy zouden worden, als ze zich meer bewust zouden zijn van hun grenzen en als de meiden de kracht hadden om ernaar te handelen. Daarom is het zo belangrijk om aandachtaan deze thematiek te besteden! Gelukkig zijn er steeds meer scholen die mij uitnodigen en de reacties zijn altijd positief.

Onlangs kreeg ik de volgende reactie op een dergelijke les van een leerkracht van de Johannes Calvijnschool in Sliedrecht: ‘Ondanks het moeilijke en heftige onderwerp heb ik genoten van de wisselwerking die er was tussen jou en de groep. Er was rust om heftige dingen met de leerlingen te delen. De woordkeus is goed afgestemd op de doelgroep en de inhoud van de les is duidelijk en concreet. Niemand van de leerlingen heeft de boodschap kunnen missen. Die was helemaal helder!’

Met deze motiverende woorden ga ik verder met mijn nuttige werk. Anke van Vlastuin wijst namelijk prostitutie (in alle vormen van onrecht en onderdrukking op het gebied van seksualiteit) de deur!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>