Preventielessen

De problematiek rondom loverboys is anno 2012 nog steeds actueel. Ook nu worden er meisjes geronseld om te worden ingezet als prostituee. En uit de media blijkt dat meisjes uit christelijke gezinnen niet altijd de weerbaarheid hebben om zich tegen deze verleidende types te verzetten. Ook onze meisjes kunnen slachtoffer worden! Eerst zijn de meisjes via internet of met behulp van mooie cadeaus verleid. Juist als zij denkt de ware liefde te hebben gevonden, komt de aap uit de mouw: ‘Ik heb dringend geld nodig. Wil je dit voor mij doen…?’

Aanbod
Ik kan op uw school of op de jeugdvereniging de thematiek van loverboys onder de aandacht brengen:

  • Door preventielessen van ongeveer een lesuur te verzorgen;
  • Door informatie- en instructiesessies voor het docententeam te organiseren;
  • Door tijdens ouderavonden dit onderwerp te bespreken.De preventielessen bestaan uit de volgende onderdelen:
  • Informatie over prostitutie in het algemeen en loverboys in het bijzonder;
  • Toelichting van de methodieken van loverboys;
  • Bespreken van stellingen en casussen;
  • Aanbieden van vaardigheden om verleidingstactieken van een potentiële loverboy te herkennen en zich hiertegen te weren; belangrijk hierin is dat de kinderen zich realiseren waar zijn/haar eigen grenzen liggen.
  • Meegeven van tips voor internetgedrag.

Persoonlijke betrokkenheid
‘En God zeide: Laat Ons mensen maken, naar Ons beeld, naar Onze gelijkenis’ (Genesis 1:26a). De mens was de kroon van de schepping. Daarom is het zo erg als mensen fysiek en mentaal schade wordt aangedaan. Mijn drijfveer voor dit werk is dat ik jongeren wil meegeven dat ieder persoonlijk en uniek geschapen is door God en dat Hij niet wil dat wij ons zelfvertrouwen halen uit onze relatie met anderen. De Heere Zelf wil ons een nieuwe identiteit geven.
Als coördinator van stichting Huis op de Muur in Nijmegen ben ik actief in hulpverlening en evangelisatie onder prostituees, daarnaast schrijf ik een wetenschappelijk proefschrift over de religieuze achtergrond van prostituees. Vanzelfsprekend pas ik me in de preventielessen aan het niveau en wereldbeeld van de kinderen aan. De ervaring die ik als docent op het voortgezet onderwijs heb opgedaan (Van Lodensteincollege te Kesteren) komen mij in dit werk daarom ook goed van pas.

Contactgegevens
De inhoud van deze preventieles is uitermate geschikt voor leerlingen van groep 8 en voor leerlingen op het voortgezet onderwijs. De kosten van een dergelijke les zijn zo laag mogelijk gehouden. Met het verzorgen van deze lessen heb ik namelijk geen financieel, maar een ideëel oogmerk. Daarom betaalt u voor een preventieles van 1 uur slechts € 125,- (excl. reiskosten en BTW).
Mocht u meer informatie willen ontvangen over een dergelijke les, neem dan via onderstaande gegevens contact met mij op. Met belangstelling zie ik uw reactie tegemoet.

Mw. drs. J. van Vlastuin    –    Valleiweg 20   –   3911 DD   –    Rhenen   –   0317 61 24 41  – 06 155 88 166    –    anke@ankevanvlastuin.nl 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>